Scroll to top
en hr

DRŽIĆEVA STAKLENA RAPSODIJA

14, lipanj, 2023

19:00

Lazareti

Izložba | Kreativnost

U suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o., u 2. lađi Lazareta otvorena je izložba polaznika višemjesečne likovne radionice Doma Marina Držića za odrasle “Držićeva staklena rapsodija”.

Na izložbi su predstavljene oslikane staklene kompozicije koje se sastoje od tri panela na postamentu što se vizualno prožimaju stvarajući jedinstveno umjetničko djelo. Pod vodstvom mentorice radionice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, dvadeset i jedan polaznik je osmislio i razradio vlastitu kompoziciju. Ovisno o poziciji promatrača i kutu gledanja, dijelovi se različito preklapaju te se slika mijenja, zadobivajući trodimenzionalne kvalitete.

Na izloženim radovima polaznika radionice “Držićeva staklena rapsodija” našli su se razni likovi iz Držićevih djela, ali i sam Marin Držić prikazan u ambijentima u kojima je boravio, u Gradu i Rijeci dubrovačkoj uz koju se vezuje i njegov nadimak Vidra. Likovi su prikazani u renesansnoj odjeći, okruženi karakterističnom dubrovačkom arhitekturom i idiličnom prirodom.