Scroll to top
en hr

DUBROVNIK ZA DIGITALNE NOMADE

16, listopad, 2020

10:00

Lazareti

Konferencija | Prezentacija

DUBROVNIK ZA DIGITALNE NOMADE

“Dubrovnik za digitalne nomade” događaj je koji se održao u Lazaretima od 16. do 25. listopada u okviru Europskog tjedna freelancera 2020. Riječ je o najvećem godišnjem događanju usmjerenom na samostalni rad i njegovo osnaživanje, u organizaciji tvrtke Saltwater i Total Croatia News, uz pokroviteljstvo i suradnju Grada Dubrovnika i Turističke zajednice grada Dubrovnika, u svjetlu najavljenog uvođenja viza za digitalne nomade u Hrvatskoj. Dubrovnik je prvi grad u Hrvatskoj koji se okrenuo digitalnim nomadima, a organizacijom ove konferencije pruža se prilika predstaviti se ovoj publici kao cjelogodišnja destinacija za ovaj moderni svjetski način poslovanja.
Digitalni nomadi su osobe koje gotovo isključivo rabe digitalne tehnologije za obavljanje svog posla, obično rade na putu i u potrazi su za destinacijama s ugodnom klimom i poželjnom kvalitetom života.
U destinacijama ostaju dulje, ulažu u svom novom okruženju osobno, profesionalno i financijski te postaju ambasadori svojih novih gradova i privlače druge digitalne nomade, obitelj i prijatelje. Grad Dubrovnik sa svojom jedinstvenom prirodnom i kulturnom baštinom i dobrom tehnološkom infrastrukturom ima potencijal postati prestižna i poželjna lokacija za ovakvu vrstu djelatnosti.