Scroll to top
en hr

IVAN BONAČIĆ I VIKTOR LIPIĆ: JAZZ`N`LAZZ

23, prosinac, 2021

20:00

Lazareti

Koncert

Etablirani hrvatski jazz glazbenici Ivan Bonačić i Viktor Lipić održali su sjajan akustični koncert na kojemu su nas kombinacijom saksofona, flaute i klavira proveli kroz vlastite autorske skladbe skladane u proteklih nekoliko godina unijevši u Lazarete čarobno predblagdansko raspoloženje. Koncert je bio dostupan širokoj publici putem prijenosa uživo preko aplikacije Facebook Live na Facebook stranici Lazareta – kreativne četvrti Dubrovnika.

IVAN BONAČIĆ, saksofonist i skladatelj, rođen je u Dubrovniku 1988. Pohađa osnovnu glazbenu školu Luka Sorkočević, za vrijeme koje uči svirati klarinet i nastavlja srednjoškolsko obrazovanje gdje prelazi na saksofon u klasi prof. Eduarda Marčića. Od svoje dvanaeste godine nastupa na različitim pozornicama. Surađuje na nekoliko projekata na Dubrovačkim ljetnim igrama kao scenski glazbenik u predstavama Kolumbo, Posjet Stare Dame i Grižula.
Nakon završene srednje glazbene škole upisuje glazbenu akademiju i 2014. godine diplomira na Sveučilištu za Glazbu i Izvedbene Umjetnosti u Grazu (Austrija) u klasi Prof. Karlheinza Miklina.
Tokom studija, u sklopu kurikuluma, nastupao je i učio sa različitim glazbenicima svjetskog renomea poput Carle Bley, Steve Swallow-a, Ed Neumeistera-a, Louis Diega Bonille, Don Menze, Michael Abenea kao i sa grupama i glazbenicima iz Hrvatske: Teo Martinović, Valetudo, B’s Funstallation, Miro Kadoić, Otpisanimator, F5, Mario Rašić Balkan Zoo Ensemble, Valerija Nikolovska, Viktor Lipić… Kao solist, ostvario je više suradnji sa Jazz orkestrom HRT-a kao i sa Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Osvojio je nagradu Status Hrvatske glazbene unije u kategoriji Jazz saksofon za 2020 godinu.
U 2017. snimio je album autorskih skladbi, “Kraken”, u izdanju Geenger Records-a.
2020 godine nastupa kao solist na svečanom otvaranju prestižnih Dubrovačkih ljetnih igara.
Svira tenor i sopran saksofon kao i flautu. U posljednje vrijeme surađuje sa gitaristom Filipom Gavranovićem kao i sa svojom grupom.
VIKTOR LIPIĆ (Zenica 1978.) odrastao u obitelji glazbenika.
Kao dijete uči klavir i klarinet. Srednju glazbenu školu pohađa u Dubrovniku i Zagrebu.
U Zagrebu postaje član sastava Mayales s kojima objavljuje album ‘Svima Želim Raj Za Sve’ 1999.,
Producent je, aranžer i autor i glazbenik na albumima ‘The Bright side of the Blues’ 2000. i ‘Open’ 2004. svoje supruge Valerije Nikolovske, a 2015. zajedno objavljuju album s Jazz orkestrom HRT-a ”Well Paid Girl” Bogato studijsko i koncertno sviračko iskustvo stječe kroz suradnje na raznorodnim glazbenim projektima. ( Josipa Lisac,Radojka Šverko,Carol Cass,Igor Geržina,Reggie Washington,Gabi Novak,Natali Dizdar…..). 2000-tih stvara i koncertira sa svojim jazz-rock sastavom Baobab. Član je grupe Majke 2010.-2015. s kojima snima album Teške boje 2011. Djeluje u projektima Balkan Zoo Ensemble ,Ivan Bonačić Group, Bučers, Nothin’ But The Blues, Valerija Nikolovska&Double standards i u drugim postavama sa Valerijom Nikolovskom.