Scroll to top
en hr

IZLOŽBA “PČELE – VELIKI MALI ČUVARI PRIRODE”

22, travanj, 2024

12:00

Ljetnikovac Bunić-Kaboga

Edukacija | Izložba | Znanost

Izložba Pčele – veliki mali čuvari prirode, realizira se kao proširenje muzejskog Apisarija – edukativnog odjela Tehničkog muzeja Nikola Tesla (TMNT) sa živim medonosnim pčelama. Ovom pokretnom izložbom sadržaj TMNT-a postaje dostupniji široj zajednici.
Izložba je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH u sklopu programa za razvoj publike u 2024.
Izložba Pčele – veliki mali čuvari prirode otvara se u prostoru Ljetnikovca Bunić Kaboga u ponedjeljak, 22. travnja 2024., što je ujedno i Dan planeta Zemlje. Izložba nam približava svijet pčela, sićušnih bića koja izazivaju duboko poštovanje svojom važnom ulogom u očuvanju biocenoze. Pčele kao najvažniji oprašivači ugrožene su pa je izložba i podsjetnik da se aktivnosti za njihovu zaštitu ne smiju odlagati.
Izložba se sastoji od zidnih panela s prikazom razvoja pčelinjeg stana – različitih tipova košnica; uvećanog modela pčele, edukativnih video priloga o pčelama prevedenih i na znakovni jezik, prezentacije pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda te nastambe za solitarne pčele.
Prilikom otvorenja izložbe u Ljetnikovcu Bunić Kaboga, u ponedjeljak 22. travnja 2024. u 12 sati, organizirano je i stručno vodstvo izložbom.