Scroll to top
en hr

IZLOŽBA PLAKATA DUBROVAČKIH BENDOVA IZ ZBIRKE VEDRANA LEVIJA

22, ožujak, 2024

19:00

Lazareti

Izložba

Vedran Levi već je desetljećima vrijedni foto kroničar zbivanja na dubrovačkoj, ali i europskoj kulturnoj, a osobito glazbenoj sceni. Zbog toga ne čudi da je sakupio bogatu zbirku plakata od kojih su izloženi oni od početaka ’90-tih do danas, kako bi se pokazao razvojni put dubrovačke glazbene scene. Među zastupljenim izvođačima su i Ibrica Jusić, Silente, Buco Pende, Crna Udovica, Embassy 516, Atlantida, Gruhak, Valetudo, Izae, Ines Tričković, Otpisanimator, Last Caress, Ivan Bonačić Quartet, Feredon, Maja Grgić/Igor Vlahušić, Material Damage, Shizofrenia, Zimogroz, Podne Rogato, Didak Lazzarin, Ukhel, Mystica, Lion Heart, Sigma, Consolidate, Balkania Dawn….
Otvorenje izložbe započelo je sajmom dubrovačkih vinila u organizaciji udruge Dubrovnik 33/45. Posebno iznenađenje za publiku bio je nastup legendarnog dubrovačkog glazbenika Mirsa Đulančića koji je izveo kultnu skladbu “Organizator kiše”. U nastavku večeri nastupio je i mladi dubrovački glazbenik Mihael Štaka Mimo. Prisutnima se obratio Nikša Selmani, kao dobar poznavatelj i doajen scene te član više dubrovačkih bendova.
Mnogobrojni posjetitelji koje je izložba privukla u Lazarete u ugodnom su se druženju, uz dobru glazbu, prisjetili koncerata, gitarijada i atmosfere dubrovačkih klubova na kojima se formirala lokalna glazbena scena.