Scroll to top
en hr

KNJIŽEVNO GOSTOVANJE U ČITATELJSKOM KLUBU U LAZARETIMA

12, kolovoz, 2021

21:00

Lazareti

Književnost | Prezentacija

Čitateljski klub u Lazaretima i Dubrovačka baština d.o.o. 12. kolovoza ugostili su mladog i uspješnog dubrovačkog književnika i glazbenika Vedrana Mezeija.
Vedran Mezei već je svojim prvijencem, zbirkom pripovijedaka „Tu sam! Sedam priča na putu do odredišta“, u kratkom vremenu zadobio pažnju javnosti u cijeloj Hrvatskoj. Priče o različitim prijelomnim životnim situacijama smještene na poznatim svjetskim lokalitetima i ispripovijedane pristupačnim stilom, u kojima likovi otkrivaju duhovnu snagu, svladavaju životne prepreke i izgrađuju ispunjen i vrijedan život, s lakoćom su pronašle put do srca čitatelja, a Vedrana Mezeija učinile iznimno traženim i prisutnim u javnim medijima.
U drugoj knjizi „Treći ključ“ Vedran Mezei okreće se zahtjevnijoj formi povijesnog romana s motivima iz prošlosti Dubrovnika ne napuštajući svoj prvobitni interes za duhovno putovanje likova iz beznadnih i pogibeljnih situacija prema otkrivanju dobrote, ljubavi i suosjećanja. „Treći ključ“ efektno kombinira snažnu duhovnu poruku i zanimljive činjenice iz burne povijesti Dubrovnika u atraktivnu priču koja ne dopušta čitatelju da ispusti roman prije raspleta.
Autor je predstavio svoj cjelokupni književni rad, a nakon predstavljanja i odgovorio na pitanja publike.

Moderator gostovanja bila je Ivana Marinović.