Scroll to top
en hr

PREDSTAVLJANJE PJESNIČKE ZBIRKE LARE ČUSTOVIĆ “POSEBNO DRUGAČIJA”

29, studeni, 2022

20:00

Lazareti

Književnost | Kreativnost | Prezentacija

U organizaciji Dubrovačke baštine d.o.o. u 4. lađi Lazareta održalo se predstavljanje prve zbirke pjesama mlade dubrovačke pjesnikinje Lare Čustović “Posebno drugačija”. Ovo je predstavljanje dio ciklusa kojim se dubrovačkoj javnosti na pozornici Lazareta predstavljaju naši mladi i još neafirmirani nadareni sugrađani s ciljem promocije njihovog rada, a posebno veseli to što na ovom predstavljanju radilo o članici Književnog kluba za mlade u Lazaretima.

 

Lara Čustović učenica je četvrtog razreda Turističke i ugostiteljske škole. Od djetinjstva iskazuje ljubav prema književnosti, glumi, piše, nastupa na jezičnim i književnim natjecanjima, a najuspješnije i najosobnije izražava se pisanjem poezije. Njezini stihovi vrlo su komunikativni i pristupačni i lako pronalaze put do čitateljevog srca. U njima se zrcali mlada osoba koja izuzetno emotivno, toplo i iskreno reagira na svijet oko sebe i kroz kratke, ali efektne i snažno slikovite pjesničke forme progovara o svojim dojmovima i razmišljanjima.

Predstavljanje Larine knjige uveličali su urednica zbirke, psihologinja i književnica Renata Zlatković koja je uredila i lektorirala zbirku i autoričina profesorica hrvatskog jezika Marija Prkoča. Pjesme iz zbirke “Posebno drugačija” interpretirao je glumac Kazališta Marina Držića Edi Jertec, a glazbeni uvod izvele su mlade nagrađivane glazbenice Marta, Đive i Paula Čatić.

Moderatorica predstavljanja bila je Ivana Marinović.