Scroll to top
en hr

PROJEKT “RIJEKE ZNANJA”

31, svibanj, 2023

15:00

Lazareti

Edukacija | Prezentacija | Znanost

Udruga za promicanje prirodnih znanosti u suradnji s Dubrovačkom baštinom d.o.o. i ove se godine uključila se u projekt „Rijeke znanja“ koji se provodi na području cijele Hrvatske u organizaciji Hrvatskog prirodoslovnog društva, a financira ga Europska unija, Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je popularizacija prirodnih znanosti s posebnim naglaskom na fiziku, kemiju i zaštitu okoliša i podizanje svijesti o utjecaju znanosti na svakodnevni život kod djece i mladih.
U sklopu projekta organizirane su sljedeće radionice:
Matematika:
Kroz četiri različite matematičke igre: matematički memory, tangram, online simulator rješavanja jednadžbi i matematički alias učenici su razvijali svoja matematička znanja i vještine kao što su: rješavanje problema, logičko razmišljanje, geometrijsko razmišljanje, razumijevanje prostora i odnosa među objektima, koncentracije i kreativnosti na zanimljiv i privlačan način.
Fizika:
Radionice fizike obuhvatile su teme obnovljivih i neobnovljivih izvora energije, postrojenja za proizvodnju električne energije, utjecaj proizvodnje električne energije na okoliš i klimatske promjene, razvoj motornih vozila na električni pogon te upotreba Sunčeve energije za proizvodnju električne energije.
Ekologija:
Na radionica ekologije pod nazivom Rijeka učenici su se bavili ispitivanjem kvalitete vode: temperatuea, ph, nitrata, nitrita, biljnog i životinjskog svijeta u i oko rijeke.
Kemija:
Učenici su na ovoj radionici učili razlaganje vodikova peroksida katalazom.