Scroll to top
en hr

RENESANSNI VRT 2023: ARCADIA

17, srpanj, 2023

21:00

Ljetnikovac Bunić-Kaboga

Koncert

Renesansni vrt je projekt baziran na suvremenoj interpretaciji baštine koji uključuje posjet ljetnikovcu Bunić Kaboga te izvedbu tematski koncipiranog glazbenog programa. Posjetiteljima pruža neuobičajen doživljaj umjetnosti u autentičnom ladanjskom ambijentu, u kakvome su nekada uživala i dubrovačka vlastela.
Ovogodišnje izdanje projekta temelji se na ostavštini dubrovačke plemkinje Jelene Pozza Sorgo koja je danas priznata kao jedna od prvih hrvatskih skladateljica. Izvedba je koncipirana kao svojevrsna dekonstrukcija salonske izvedbe u pasticcio formi-popularnoj izvođačkoj praksi 18. stoljeća koja u pastoralnom ambijentu dubrovačkih ljetnikovaca pronalazi idealnu pozornicu. Suvremeno uprizorenje naslovljeno Arcadia umjetnička je intervencija oživljavanja glazbe i prostora u kojem se nekada odvijao bogati kulturni i društveni život.
Autorica projekta je pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge Sve ostalo je glazba. Projekt se realizira uz potporu Zaklade Caboga Stiftung, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice Grada Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkom baštinom.